Бърнард Томич не страда от липса на увереност в собствените си сили и често е споменавал, че очаква от себе си да печели титли от Големия Шлем и да е в елита на световния тенис, но за негово съжаление първото историческо постижение, до което достигна, бе след антирекорд. Бърни се превърна в тенисистът, претърпял най-бързата загуба в историята на АТР тура 0:6, 1:6 от Ярко Ниеминен в двубой от първи кръг на Мастърса в Маями.

Мачът се превърна в наказателна акция от страна на финландеца и приключи за 28 минути и 20 секунди, подобрявайки предишното най-добро постижение по този показател - победата с 6:0, 6:0 на Грег Руседски над Карстен Ариенс, постигната за 29 минути на турнира в Сидни през 1996 г.

Томич има малко извинение за катастрофалната загуба - това бе негов първи мач при завръщането му на корта след претърпяната контузия по време на двубоя срещу Рафаел Надал от Откритото първенство на Австралия и явно все още е много далеч от това да бъде конкурентен на останалите тенисисти на тура, пише tenniskafe.com.