Доминик Тийм се завърна в игра през миналата седмица в Мадрид, когато достигна до полуфиналите на надпреварата. Австриецът показа, че се намира в много добра форма и е напълно готов за следващия турнир от мастърс сериите в Рим, който се провежда в момента.

Световният номер 4 сега обаче засегна друга интересна тема, като той смята, че хората доста често подценяват него и колегите му на корта. Според Тийм, най-голямо внимание се обръща на Джокович, Федерер и Надал, а това не е справедливо.

„Не се сърдя на никого. Не искам да обвинявам нито един фен, но хората трябва да осъзнаят, че има и други тенисисти освен тримата големи. Много пъти съм казвал, че всеки един от тях е изключителен и ще е трагедия, когато приключи с тениса. Виждате обаче, че младите тенисисти се борят все повече и искат да се докажат. Дори смятам, че времето на световната тройка започва да изтича. Някои определят Роджър, Рафа и Новак за най-великите на всички времена и сигурно е така, но ние също се трудим и минаваме по много трънлив път. Считам, че много скоро младежите просто ще ги засенчат и ще започнат да печелят повече титли от големия шлем. Въпрос на време е хегемонията на тримата да приключи“, завърши Тийм.