Световният номер 1 Рафаел Надал прекъсна амбициите на Григор Димитров по пътя към финала на Мастърса в Рим. Испанецът се наложи над българския представител с 6:2, 6:2 на полуфиналите на надпреварата в италианската столица.

Това бе пети успех на Рафа Надал над хасковлията от общо пет срещи помежду им до този момент.

В битката за трофея испанецът ще се изправи срещу световния номер 2 Новак Джокович, който победи Милош Раонич с 6-7(5), 7-6(4), 6-3.

Рафаел Надал започна много по-убедително срещата, като успя да запише пробив още в първия разигран гейм, при това на нула. Испанецът демонстрира голяма уверенoст и затвърди пробива си за 2:0.

Григор Димитров възвърна началния си удар, поведе с 40:0 в третия гейм, за да може да го спечели за 1:2. Испанският тенисист обаче не позволи никакви изненади. Българинът, подкрепян от родна публика по трибуните в Рим успя да вземе подаването си, но и Надал стори същото за 4:2. Световният номер 1 обаче отново бе непоколебим и прави пробив за 5:2, a след това взе сета с 6:2.

Вторият сет започна по подобие на първия, с ранен пробив на Надал, а след това отново 2:0. Разиграванията започнаха да стават по-дълги, Григор демонстрира много добри удари, но световният номер 1 продължи да уверено за 4:1 след втори пробив във втората част. В крайна сметка испанецът спечели срещата след 6:2.

Състезателният ден за Григор обаче ще продължи. След кратка почивка българинът и Лукаш Росол излизат на двойки срещу Робин Хаасе и Фелисиано Лопес отново в 1/2-финална битка.