През тази седмица Григор Димитров ще се отдаде на заслужена почивка, след като от началото на сезона изигра солиден брой мачове и ни донесе много радост. И без Гришо обаче качественият тенис продължава с пълна сила.

В следващите 7 дни погледите ще са насочени главно към Рио де Жанейро, където ще се проведе нов силен турнир от сериите АТП 500.

Надпреварата ще бъде излъчена по Mtel Sport 1, а ето какво можем да очакваме от Rio Open 2017:

Двама тенисисти от топ 10 оглавяват списъка на тенисистите в Рио. Това са Кей Нишикори и Доминик Тийм.

Турнирът се провежда на клей, така че не е изненада, че основната схема ни предлага и истинско нашествие от традиционните сили на тази настилка Испания и Аржентина. Давид Ферер, Алберт Рамос и Пабло Кареньо-Буста са сред поставените и със сигурност са сред фаворитите. С нетърпение ще очакваме да видим в игра и ветеранът Томи Робредо, който се завърна в игра през миналата седмица в Буенос Айрес след близо 3-месечно отсъствие. Аржентинците Карлос Берлок, Федерико Делбонис и Диего Шварцман със сигурност имат високи цели в Рио, а други имена, които задължително трябва да споменем са тези на шампиона от Буенос Айрес Александър Долгополов, миналогодишният първенец тук Пабло Куевас, Янко Типсаревич и местния любимец Томас Белучи.

А екшънът в Рио ще е на ниво още от първия кръг, защото много от споменатите имена ще се изправят един срещу друг още в него. Лидерът в схемата Нишикори ще има тежката задача да се изправи срещу ракета №1 на Бразилия Белучи, който познава много добре кортовете в Рио и ще опита да вземе скалпа на Самурая.

В същото време Тийм също ще има тежка задача срещу бившия член на топ 10 Типсаревич.

Робредо и Фонини пък ще повторят сблъсъка си от Буенос Айрес, в който испанецът победи с 6:4, 6:3.

Най-интригуващ пък поне на пръв поглед изглежда мачът между триумфиралия в Буенос Айрес Долгополов и Ферер.

Гофен отново загуби финал, Цонга е шампионът в Ротердам

А ето как биха изглеждали четвъртфиналите, ако поставените стигнат до тях:

Кей Нишикори - Жоао Соуса

Пабло Кареньо-Буста - Давид Ферер

Алберт Рамос-Виньолас - Пабло Куевас

Паоло Лоренци - Доминик Тийм

Предаванията на Mtel Sport 1 започват още тази вечер в 21,30 часа.