Няма да има трети пореден финал за Виктор Троицки, след като на тазгодишния полуфинал беше победен от Жил Мюлер с 6:3, 7:6 (6). 

Сърбинът имаше точно такава цел - да стане първият професионалист в оупън-ерата, който печели три пъти подред турнира в Сидни и да остави зад себе си имена като Пийт Сампрас и Джеймс Блейк, както и Лейтън Хюит.

Мюлер пък беше болен миналата седмица по време на турнира в Бризбейн и му беше трудно дори да напуска хотелската си стая.

"Когато дойдох тук, не съм очаквал нищо от самия себе си, защото реално не съм играл както трябва в Бризбейн и не се чувствах никак добре. Просто идеята ми беше да натрупам още 1-2 мача преди да дойде време за Откритото на Австралия, обясни Мюлер.

Поставеният под номер 6 тук играч от Люксембург ще спори за титлата с британеца Даниел Еванс, който отстрани руснака Андрей Кузнецов с 6:2, 3:6, 6:3. Мачът между двамата непоставени полуфиналисти продължи час и 50 минути и в крайна сметка победата е за намиращия се на 67-о място в ранглистата британец. За 26-годишният Еванс това е първи финал в кариерата му в АТР./БТА