Защитаващият титлата си от предишните два сезона Виктор Троицки (Сърбия) се класира за полуфиналите на турнира по тенис в австралийския град Сидни с награден фонд 495630 долара. Поставеният под номер 3 Троицки дори не трябваше да излиза на корта днес след отказване на съперника му Филип Колшрайбер (Германия) заради травма.

Петият в схемата Колшрайбер се оплака от болки в гърба и реши да не рискува пет дни преди старта на Откритото първенство на Австралия.

Така сърбинът ще срещне в спор за място на финала поставения под номер 6 Жил Мюлер (Люксембург)

33-годишният левичар Мюлер наниза 17 аса и за трета поредна година достигна на полуфинал в Сидни след успех над втория в схемата Пабло Куевас (Уругвай) със 7:6(5), 6:4.

Водачът в схемата Доминик Тийм отпадна от британеца Даниел Евънс с 6:3, 4:6, 1:6. Австриецът, осми в световната ранглиста, взе аванс с пробиви в петия и деветия гейм на първия сет. Евънс отлично втората част и поведе с 3:1, но Тийм успя да изравни за 3:3. След това британецът доминираше и взе девет от следващите 11 гейма, за да триумфира.

За място на финала Евънс, 67-и в класацията на АТП, ще играе срещу руснака Андрей Кузнецов, който елиминира номер 4 Пабло Кареньo Буста (Испания) с 2:6, 6:4, 6:1. 
48-ият в света Кузнецов, шампион на юношеския "Уимбълдън" през 2009 година, се класира за първи път в кариерата си на полуфинал в турнирите на АТП. / БТА