Още един от фаворитите на Мастърса в Париж изхвърча преди финала. Това е четвъртият в схемата Александър Зверев, който се представи неузнаваемо слабо в четвъртфинала срещу непоставения Карен Хачанов. 

Руснакът просто прегази опонента си и го разби с 6:1, 6:2 за малко повече от час на корта. Така той постигна един от най-големите успехи в кариерата си, стигайки до предпоследното стъпало на турнир от такъв ранг. 

Мачът започна с пробив в полза на Хачанов, който обаче Зверев веднага върна. Последва нов рибрейк от страна на руснака, а след този момент до края на сета надмощието му беше осезаемо, взимайки всички геймове за 6:1. 

Втората част беше равностойна до 2:2, като във втория си сервис-гейм Зверев спаси два брейкбола. Но това беше всичко от него в мача. Последва отново поредица от четири гейма с два пробива в полза на руснака и той затвори мача в своя полза. 

Така Карен Хачанов, изненадващо или не, намери място на полуфиналите. Там го очаква победителят от срещата между миналогодишния победител в Париж Джак Сок и шестия поставен в схемата австриец Доминик Тийм.