Николай Давиденко и Игор Андреев победиха Мишел Лодра и Себастиян Грожан в третия мач от четвъртфиналите на турнира за Купа Дейвис между отборите на Русия и Франция.

Първоначално за тази среща бяха заявени имената на Сафин и Андреев, но капитанът на тима Михаил Тапирщев реши в последния момент да замени Марат за Николай Давиденко.

Руснаците започнаха срещата срещу французите неубедително и бързо загубиха първия сет с 3:6.

Във втората част обаче двамата се мобилизираха и след като спечелиха решаващото подаване на своите противници при 5:5 взеха сета със 7:5. След това отборите си размениха по още една част, за да се стигне до тайбрека, в който руснаците победиха, а с това изведоха своя отбор напред с 2:1 победи.

В крайна сметка Давиденко и Андреев надделяха с 3:6, 7:5, 6:3, 3:6, 6:3.

Съдбата на бъдещия полуфиналист от тази двойка ще бъде решен утре, когато предстоят да бъдат изиграни още две срещи на сингъл.

Вчера Давиденко загуби от Анри Матьо с 6:2, 2:6, 1:6, 5:7, а във втория мач за деня Михаил Южни победи лидера на френския отбор Ришар Гаске.

В следващия етап, победителят между Русия и Франция ще се изправи срещу отбора на Германия, който се наложи с 3:0 победи над Белгия.