Поставеният под №1 на заключителния турнир на най-добрите млади тенисисти Андрей Рубльов се измъкна много трудно в първия си мач в Милано. Той имаше наглед лесна задача срещу представителя на домакините Джанлуиджи Куинци, но в крайна сметка трябваше да играе пет сета в новия формат, за да стигне до успеха - 1:4, 4:0, 4:3(3), 0:4, 4:3(3).

Това бе и пълният двубой в пет сета в експерименталния формат, по който се играят "Финалите на Следващото поколение", а именно - 3 от 5 сета с всеки сет до 4 гейма и тайбрек при 3:3.

След доброто начало играта на Куинци се срина във втората част, а в разговор с треньора си след нея, още едно от нововъведенията, той сподели, че няма никакви сили.

Рубльов спечели и третата част, но шампионът при юношите на Уимбълдън 2013 отговори със сет на 0 преди тайбрек в последния сет да определи победителя.

В други мачове Борна Чорич победи Джаред Доналдсън без проблеми - 4:3(2), 4:1, 4:3(5), а Хьонг Чунг се справи малко изненадващо с канадската сензация Денис Шаповалов в четири сета - 1:4, 4:3(5), 4:3(4), 4:1.

Медведев спечели първия мач с експерименталните правила в тениса

Невероятни нови правила и вълнуващи младоци - шоуто е в Милано