Ракета номер 1 в света Роджър Федерер отдаде дължимото на победителя на Откритото първенство на Франция по тенис – Рафаел Надал. Швейцарецът призна, че 21-годишният испанец е показал блестяща игра и заслужено е триумфирал в Париж.

„Разбира се, че съм малко разстроен. Пропуснах прекалено много възможности, но беше и тежко. Опитвах се и въпреки шансовете не се получи. Трудно ми беше, по-скоро от физическа гледна точка, отколкото психологическа”, каза Рождър Федерер.

Надал спечели за трети пореден път Ролан Гарос. Той се наложи на финала над ракета номер 1 в света с 3:1 ( 6-3, 4-6, 6-3, 6-4) сета.

„Искам да благодаря на зрителите, които дойдоха специално от Швейцария, за да ме подкрепят тук”, сподели след загубата Федерер.

„Сетовете продължаваха прекалено дълго. Бях готов за това, но и изпуснах повечето си възможности. Играта ми просто не се получаваше. Няма оправдание за това. Рафаел беше блестящ. Той направи страхотен мач и заслужи победата. Принципно играта на клей ми се отдава по-трудно, но съм сигурен, че ще успея да стигна до победата тук, а сега я желая още повече”, допълни на пресконференцията след края на мача швейцарецът.