Поставеният под номер 4 Анди Родик (САЩ) отпадна от турнира по тенис в Лондон с награден фонд 713 950 евро. В среща от третия кръг американецът, 4-кратен победител в турнири на трева, загуби с 4:6, 6:7 (8) от израелеца Дуди Села.

На четвъртфиналите в западен Лондон поставеният под номер 14 Села ще срещне германеца Райнер Шутлер. Шутлер се класира за тази фаза на надпреварата без да изиграе нито един гейм, тъй като неговият съперник в третия кръг Ришар Гаске (Франция) се отказа от участие заради контузия в гърба.

В друг мач от третия кръг номер 1 в света Рафаел Надал постигна много трудна победа в три сета - 7:6 (4), 4:6, 6:4 срещу Денис Истомин (Узбекистан). Двубоят, който продължи близо четири часа, беше прекратен заради дъжд при 4:4 в първия сет.

Испанецът се справи трудно със силния сервис на Истомин, номер 72 в световната ранглиста, и записа поредна победа номер 14 на трева.

Поставеният под номер 8 Фелисиано Лопес (Испания) пък спечели с 6:2, 6:4 срещу Жулиен Бенето от Франция и също се класира за четвъртфиналите. На четвъртфиналите в английската столица Надал ще срещне Лопес.