Испанският тенисист Томи Робредо заяви днес, че няма да може да замени контузения Рафаел Надал на финала за Купа Дейвис, който ще се проведе от 21-и до 23-и ноември, а съперник на испанците е Аржентина. Робредо мотивира отказа си с лоша физическа форма.

"Аз съм приключил сезона и изобщо не тренирам. Просто си почивам и е удивително, че ме викат в националния отбор. При всички случаи аз няма да пътувам с отбора за този финал. И то не защото не искам, а защото смятам, че моето участие там е неразумно. Няма с какво да помогна на отбора. Дори не съм излизал за петминутен крос край плажа. Така че нямам място на този етап под знамето на страната”, признава Томи Робредо.

Най-добрият тенисист за годината няма да може да играе за Испания, тъй като има контузия на дясното коляно, която се обостри по време на турнира от сериите Мастърс в Париж. Капитанът на испанския отбор Емилио Санчес трябва да обяви днес или утре състава за финала.

По принцип Робредо е редовен участник в националния отбор на Испания за отборните състезания от 2004-а година насам, но през този сезон бе викан само веднъж - за мачовете на двойки с Перу. През тази година той спечели турнира в Бастад през юли, но след това има само един четвъртфинал.