Още един от големите фаворити на Мастърса в Париж отпадна рано-рано. Поставеният под номер три в схемата Саша Зверев не успя да преодолее първото си препятствие във френската столица и преклони глава пред непоставения холандец Робин Хаасе. 

Мачът продължи 94 минути, като "лалето" победи с 3:6, 6:2, 6:2 и вече е на осминафиналите. Там той ще срещне победителя от мача между Хуан Мартин дел Потро и Жоао Соуса, които играят по-късно в сряда. 

Началото на мача не предвещаваше завършека му. Германецът изпусна четири брейкбола още в първия гейм, но в крайна сметка стигна до необходимия му пробив за 3:1. В крайна сметка той затвори частта при 6:3 в своя полза и всичко вървеше по мед и масло. 

Но тогава играта на Зверев рухна. Във втория сет Хаасе стигна до ранен пробив, поведе с 3:0, а в края на частта стигна и до още един пробив при 6:2. Така всичко се реши в трети сет. 

Решителната част вървеше гейм за гейм до 3:2 в полза на холандеца и тогава той направи пробив. От там до края на мача Зверев просто отсъстваше и преклони глава след 2:6 и отпадна от надпреварата във френската столица.