Аржентинецът Диего Шварцман надви с 6:3, 6:4 сърбина Виктор Троицки и спечели победа номер 39 в най-добрата си година в мъжкия професионален тенис.

Той се класира за втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж и все още има шансове да стигне до финалната надпревара на АТП в Лондон, но участието му зависи и от други резултати. Най-вече от изхода на мача му срещу американеца Джон Иснър в следващия рунд.

Кои още имат шанс за финалния Мастърс?

Французинът Адриан Манарино пък отстрани шампиона от 2012-а година Давид Ферер от Испания с 6:2, 6:4 за едва час и 32 минути. Следващият съперник на Манарино е Давид Гофен, от когото загуби финал в Япония и със сигурност ще търси реванш. Белгиецът пък е още един от кандидатите за турнира в Лондон и към момента заема последното осмо място.

Испанецът Фелисиано Лопес спаси три от четирите възможности за пробив на Пиер-Юг Ербер и победи френския уайлдкард със 7:6(4), 6:3, за да си осигури мач срещу своя сънародник Лука Пуй, който спечели четвъртата си титла от турнири на АТП в неделя.

Испанецът Фернандо Вердаско спечели със 7:6(1), 7:6(6) срещу руснака Андрей Рубльов в мач, продължил час и 50 минути. Вердаско спаси разиграване за първата част при 4-5, 30/40, след което спечели втората с петия си сетпойнт. /БТА