Двукратният шампион в швейцарския турнир на закрито Хуан Мартин дел Потро се класира за трети пореден път през сезона на полуфинал, след като победи с 6:2, 2:6, 6:4 Роберто Баутиста Агут в Базел.

Поставеният под номер 4 аржентинец ще играе за място на финала срещу миналогодишния победител Марин Чилич от Хърватия, който надви унгареца Мартон Фучович със 7:6(3), 5:7, 7:6(4).

Дел Потро, който игра на полуфиналите и на турнирите в Шанхай и Стокхолм, изпитваше болки в гърба по време на мача и дори потърси консултация със своя треньор, но реши да доиграе срещата.

"Изпитвах болки в гърба, бедрата, коленете и китката. Изиграх много мачове напоследък, но все още мога да стоя на краката си. Това е добър знак. Не мисля обаче. че се излагам на риск. Ще потърся мнението на отбора ми и на физиотерапевт, но смятам, че мога да играя и ще бъда готов за съботния мач. Радвам се, че се класирах за него", каза аржентинецът.

Дел Потро все още има шанс да стигне до финалния турнир на АТП в Лондон, но за тази цел трябва да спечели третия си трофей в Базел, а в него все още е Роджър Федерер. Маестрото играе срещу Адриан Манарино по-късно днес, а при евентуална победа ще срещне Давид Гофен или Джак Сок. /БТА