Започва нова вълнуваща седмица за всички тенис фенове! Мадрид е градът домакин на четвъртия турнир от сериите Мастърс 1000 за 2017 година.

И определено можем да кажем, че за първи път ще видим в действие на клей цялото съзвездие от тенисисти. Защото докато в Монте Карло доста от големите предпочетоха да не участват, то в Мадрид ще видим на корта 19 от топ 20 с единственото изключение на Роджър Федерер.

Фаворитите

Четирикратният шампион Рафаел Надал изглежда големият фаворит, а освен него шампиони тук са ставали Новак Джокович и Анди Мъри. Особено интересно ще бъде участието на сърбина, който само преди 2 дни шокира с решението си да се раздели с целия си екип и в Мадрид на практика ще бъде без треньор.

Лидер в схемата обаче е Мъри, който до този момент на клей стигна до осминафиналите в Монте Карло и полуфиналите в Барселона - крайно недостатъчно за световния №1. Джокович е лидер в долната половина, Стан Вавринка е трети в схемата, а Надал четвърти.

С голям интерес се очаква първата изява на червено през 2017 за може би най-големия талант на тениса в момента Ник Кириос, който има победи над играчи от топ 4 в първите си две участия в Мадрид.

Нови надежди за Григор Димитров

Новата седмица означава и нови надежди за добро представяне от най-добрия български тенисист Григор Димитров.

До този момент световният №12 разочарова с представянето си на червено като допусна ранни загуби в Маракеш и Монте Карло, и е в серия от четири поредни поражения.

Гришо: Ще се боря в предстоящите турнири на червено

В края на миналата седмица обаче Григор зарадва своите фенове със спечелването на демонстративния тайбрек турнир в испанската столица, демонстрирайки, че сякаш се завръща към добрата форма от началото на сезона.

Всички обичат Григор в Мадрид

В Мадрид обаче няма да е никак лесно за Димитров, защото още първият му мач е много труден. Негов съперник ще бъде опитният германец Филип Колшрайбер, който се чувства много комфортно на клей. Към момента Колшрайбер е №37 в ранглистата, а любопитен факт е, че до този момент двамата никога не са играли помежду си.

С двубоя между двамата се открива програмата на корт "Аранча Санчес Викарио" в понеделник. Двубоят е от 13 часа и ще бъде излъчван пряко по Mtel Sport 1.

До този момент през сезона на клей Колшрайбер има един финал - в Маракеш, където загуби от Борна Чорич със 7:5, 6:7(3), 5:7. След това отпадна рано в Барселона (от Хьон Чунг - 3:6, 4:6 в първи кръг) и в Мюнхен (от Орасио Себайос - 6:7, 4:6 във втори кръг).

Григор тренира в Мадрид с Краля на клея

При победа над 33-годишния баварец, във втори кръг Григор би срещнал Роберто Баутиста Агут или Иво Карлович. Ако погледнем по-напред в схемата пък най-високо поставеният тенисист за съперник в трети кръг е осмият Доминик Тийм. Всичко това пък е в най-горната четвъртина, където на четвъртфинал най-вероятният противник е Анди Мъри.

Интрига от самото начало

И докато първите 8 почиват в първи кръг, то още тази начална фаза ни предлага изключително интересни двубои като Беноа Пер - Пабло Кареньо Буста, Александър Зверев - Фернандо Вердаско, Ник Кириос - Маркос Багдатис, Алберт Рамос-Виньолас - Диего Шварцман, Гаел Монфис - Жил Симон и други.

Труден жребий за Григор Димитров в Мадрид

Телевизионно излъчване

Mtel Sport 1 ще излъчва на живо целия турнир като програмата ще стартира в 13 часа всеки ден и ще завършва с приключването и на последния двубой от програмата при мъжете.