Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович започна защитата на титлата си от турнира в Синсинати с победа със 7:5, 6:1 срещу Сам Куери. 32-годишният сърбин се класира за третия кръг на надпреварата и ще преследва 34-а титла в турнири от сериите Мастърс.

Основният съперник на Джокович в Синсинати ще бъде Роджър Федерер, след като Рафаел Надал се отказа от участие в турнира поради преумора. Швейцарецът, който пропиля два мачбола и загуби финала на Уимбълдън срещу лидера в световната ранглиста за мъже Джокович, започна надпреварата на американска почва с 6:3, 6:4 срещу аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро.

Мачът на Федерер беше и прекъсван заради дъжд, но в крайна сметка Маестрото не срещна особени затруднения срещу южноамериканеца в първия си мач след злополучния за него финал на любимия му турнир от Големия шлем. .

Колкото до Джокович, той допусна пробив срещу Куери още на старта, след като направи цели три двойни грешки, но подобри играта си в течение на мача и стигна бързо до победата.

"Доволен съм от завръщането ми на корта, защото измина много време от финала на "Уимбълдън". Този мач не беше особено лесен, а съперникът беше добър. Радвам се, че бях подложен моментално на изпитание. Дано играя по-добре в следващия ми мач", каза Джокович.

Куери започна с преднина от 3:1, но сърбинът изравни срещата до шестия гейм. Джокович се възползва от няколко грешки на Куери при 6:5 и изпрати форхенд ретур за пробив и край на първия сет, а във втория проби за 3:1 и не загуби повече геймове.

Джокович, който е единственият тенисист с титли от всички девет турнира от сериите Мастърс, затвори мача за 78 минути и се класира за следващия кръг, където ще срещне Пабло Буста. Испанецът победи Джон Иснър с 6:4, 6:7(1), 7:6(6).

Испанецът Роберто Баутиста Агут се класира за следващия кръг с победа със 7:6(6), 6:3 срещу поляка Хуберт Хуркач и ще играе срещу американеца Франсис Тиафо. Той надви французина Гаел Монфис със 7:6(7), 6:3.