Бившата лидерка в световната ранглиста Винъс Уилямс победи миналогодишната шампионка Кики Бертенс с 6:3, 3:6, 7:6(4) в мач от втория кръг на турнира по тенис за жени в Синсинати. Нейната сестра Серина обаче се отказа от участие в надпреварата заради контузия.

"Просто отбягвах рискови удари, защото понякога използвам твърде много сила и така не е лесно да държа контрол над топката. Опитвам да играя умно и опростено, а не да изпадам в крайности, което се случва доста лесно по принцип", заяви американката.

Уилямс поведе с 3:0 в третия сет, но при собствен сервис-гейм за мача допусна няколко грешки, а холандката спечели два поредни гейма и изравни за 5:5. Двете тенисистки стигнаха и до тайбрек, в който американката поведе с 3:0 и 6:2, преди да затвори срещата.

Втората сестра Уилямс - Серина, обаче отказа участие на турнира заради болки в гърба, които я принудиха да се оттегли и от финала в Торонто. "Дойдох тук с желание и амбиция да играя. Имаше положителни признаци след сутрешната ми тренировка, но за съжаление болките се появиха отново", каза тя.

Поставената под номер 13 Анжелик Кербер също напусна турнира, след като отстъпи с 6:7(7), 2:6 на Анет Контавейт. 23-годишната естонка изоставаше с 3:5 в първия сет, но спечели три поредни гейма до 6:5 и след това взе тайбрека. Тя спечели и първите девет разигравания във втория сет, а Кербер така и не успя да възстанови пасива си от 0:4.

Швейцарката Белинда Бенчич пък се отказа заради контузия в стъпалото, губейки с 4:6, 0:1 срещу Виктория Азаренка. Тенисистката от Беларус ще играе с Дона Векич във втория кръг, след като хърватката надви чехкинята Катерина Синякова с 6:4, 6:3.

Американката Мадисън Кийс победи испанката Гарбине Мугуруса с 6:7(4), 7:6(5), 6:4, а рускинята Екатерина Александрова се наложи с 6:4, 6:1 над друга испанка - Карла Суарес Наваро. /БТА