Японската тенисистка Наоми Осака заяви, че е развълнувана отново да разчита на баща си за свой треньор, след като наскоро се раздели с предишния си наставник Вим Фисет.

Четирикратната шампионка в турнирите от Големия шлем се завръща на корта за турнира в Сан Хосе (САЩ) след като се възстанови от травма на ахилесовото сухожилие, заради която пропусна сезона на трева.

24-годишната Осака коментира, че двамата с Фисет са се разделили в добри отношения, но тя е имала нужда от свежа енергия.

„Имахме наистина хубави времена с Вим, който е изключителен треньор“, каза японката пред агенция „Ройтерс“.

„Той е много амбициозен човек. За съжаление имах контузии, а съм сигурна, че той би искал да е част от Уимбълдън. Бих казала, че имаме различни настройки, но той наистина е чудесен човек“, добави тенисистката.

Бащата на Наоми Осака - Леонард Франсоа, беше личен треньор на дъщеря си до 2018 година.

„Исках отново да работя с него, защото той винаги ме кара да мисля извън рамките“, заяви още бившата водачка в световната ранглиста при жените.

„Когато си мисля, че нещо е много лошо, той винаги ме кара да осъзная, че нещата са по-позитивни, отколкото си ги представям. Когато съм стресирана, той започва да танцува или нещо подобно, за да ме накара да се чувствам по-добре“, коментира Осака.

Контузиите и слабата форма доведоха до спад в класирането на Осака до 41-о място в ранглистата, а последната ѝ титла е тази от Мелбърн през 2021 година.