Давид Налбандян ще се бори с контузията в гърба, която получи на загрявката преди двубой от турнира Куйонг Класик, за да може да участва на започващото следващата седмица открито първенство по тенис за мъже на Австралия.

Аржентинецът е бил посъветван да почине три дни преди първенството, което означава, че ще има само два за да се подготви за първия турнир от Големия Шлем за годината.

"Мисля, че ще бъда здрав до тогава, но нищо не е сигурно. Имам разтежение в гърба, а до турнира остават само няколко дни. Ще се пробвам да поиграя за 30, 40 минути в събота за да видя как ще се чувствам", заяви аржентинецът.

 Налбандян беше определян като един от фаворитите след като спечели последователно турнирите от Сериите Мастърс в Париж и Мадрид. Номер 9 в световната ранглиста при мъжете е почувствал за първи път болките в гърба докато е тренирал с руснака Марат Сафин.

"Започнах да чувствам болки след половин час. Пробвах се да довърша мача с Марат, защото играехме с точки, но не можах. Когато дойдох се чувствах готов за първата ми титла от Големия Шлем. Почивах две седмици и се готвя вече месец и половина. Чувствам се здрав и готов, така че тази контузия е просто лош късмет", допълни той. Мястото на Налбандян на Куйонг Класик ще бъде заето от Брайдън Клайн, който спечели откритото първенство на Австралия за юноши преди година.