Защитаващият трофея си на Мастърса в Рим Рафаел Надал е следващият съперник на българската звезда Григор Димитров. Нашето момче се изправя в полуфинална битка със световния номер едно в опит да му отнеме короната.

Испанецът стигна до този етап след нова измъчена победа, този път над Анди Мъри с 2:1 сета (1:6, 6:3, 7:5). Тя дойде след над 160 минути на корта.

Така Надал записа 14-а победа от 19 мача с този съперник, но продължава да стига трудно до успехите си. Рафа обаче все още рядко губи на Мастърса в Рим, от който има седем титли. Сега предизвикателството е пред Гришо да го спре.

Мачът започна във вихрено темпо за Анди Мъри и той направо отвя именития си съперник. Шотландецът набързо поведе с 5:0, преди да даде един гейм на Надал и впоследствие да затвори частта при 6:1.

Във втория сет обаче Рафа намери себе си и след като спаси брейкбол на Мъри, на свой ред го проби рано, след това направи рибрейк и поведе с 3:0.

Световният номер едно успя да задържи преднината си и да вземе частта с 6:3, въпреки че имаше няколко маратонски гейма. Така той успя да изравни резултата в сетовете.

Драмата беше пълна в последната част. Тя започна с няколко маратонски гейма и разменени пробиви в първите два.

Впоследствие шотландецът проби отново при 4:2 и дори се виждаше с голяма крачка към полуфиналите. Тогава обаче последва светкавичният отговор на Надал, който върна пробива и впоследствие изравни за 4:4.

Рафа проби после за 6:5 в своя полза след двойна грешка на опонента си, удържа подаването си взе победата след 7:5 в третата част.

Така Надал изигра третия си маратонски мач и ще играе с Григор Димитров на полуфиналите в събота.