Новият шампион на US Open Рафаел Надал заяви, че е истинска мечта да спечели всички турнири от Големия шлем и особено Откритото първенство на САЩ.

„Невероятно чувство е, защото работих много през целия си живот, в трудните моменти, за да бъда тук, но никога не съм си представял, че ще спечеля четирите турнира от Големия шлем”, сподели щастливият Надал, който надделя над сърбина Новак Джокович във финала.

„Това е много специално за мен, защото бе последният турнир от Големия шлем, който не бях печелил”, продължи испанецът. Дъжд прекрати финала за близо два часа, но това само отложи триумфа на Надал.

„За първи път в кариерата си изиграх много добър мач на този турнир. Изиграх най-добрия си мач на Ю Ес Оупън в най-важния момент и съм щастлив”, каза още световният номер едно.

Това бе девета титла за Рафа Надал от турнирите от Големия шлем и изостава със седем от Роджър Федерер, макар че има три трофея повече в сравнение с швейцареца, когато бе на същата възраст.

„Много е далеч, има 16 победи, много е далече засега. Целта остава същата - да продължа да се развивам и да бъда по-добър играч”, завърши испанецът.