Анди Мъри изненадващо отпадна във втория кръг на силния турнир по тенис в Дубай с награден фонд 1,61 милиона долара. Поставеният под номер 3 британец загуби с 6:7(3), 6:4, 4:6 от сърбина Янко Типсаревич.

В първото си състезание след достигането на финала на Откритото първенство на Австралия в края на януари Мъри не успя да покаже най-добрата си игра и напусна корта победен след 2:29 часа.

Типсаревич сервираше за мача при 5:3 в третия сет, но Мъри успя да пробие. В следващия гейм обаче британецът отново се огъна при собственото си подаване и това се оказа фатално.

„Сервирах за мача, но не очаквах да бъде лесно, защото Анди е един от най-добрите при ретурите. Бях пробит, но си казах, че трябва да остана позитивен и спокоен, за да се възползвам успешно от следващия шанс, когато дойде. Радвам се, че направих точно това и бях възнаграден", коментира Типсаревич.

Двамата тенисисти направиха по 13 аса, но Мъри пропусна 9 от 12-е си възможности за пробив.

„Винаги е разочароващо да загубиш, но честно казано нямах големи очаквания за този турнир. Играх за първи път след доста голяма пауза след Откритото първенство на Австралия и не бях напълно готов. В този мач по-скоро опитвах някои неща на корта, отколкото да играя нормалната си игра", каза Мъри, четвъртфиналист в Дубай в предишните два сезона.