Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер вече доста години се задържаха на световния тенис връх. Съперничеството между тях е голямо и продължава и до днес. Всеки един от тази тройка може да се похвали с куп трофеи и значими отличия. Според Александър Зверев обач краят на една златна ера в тениса е близо и е много възможно той да настъпи още през 2022 година. Германецът смята, че отдолу идват много добри млади играчи, които са жадни за слава и ще дадат всичко, за да детронират някои от тези трима велики шампиони. 
 
„Вижте, изпитвам безкрайно уважение към Роджър, Рафа и Новак. Те са постигнали феноменални неща и завинаги ще останат в историята на тениса. Това са хора, които заслужават само уважение и възхищение. Не искам да бъда разбран погрешно, но всичко в живота си има своя край. Тази ера, това противоборство между тримата големи няма да е вечно. 
 
Вече на хоризонта се появиха смели момчета, които не се страхуват от нищо и с удоволствие биха се изправили срещу Джокович, Федерер или Надал. Дори прогнозирам, че е напълно възможно през следващия сезон да дойде краят на ерата на тримата големи. Аз съм един от хората, които ще се борят за титли от шлема и за много други отличия. Конкуренцията е жестока, а времето и на тримата започва да изтича“, каза Зверев.