След като цяла седмица тенис феновете трябваше да стават рано, за да наблюдават изявите на Григор Димитров, в събота сутрин привържениците на ракета №1 на България ще бъдат възнаградени с повече време за сън.

Причината е, че очакваният с огромно нетърпение полуфинал в Пекин срещу Рафаел Надал ще се играе в перфектен за наблюдаване час - в 11,30 българско време.

Григор унищожи Агут и е на полуфинал в Пекин

Надал: Трябва да играя най-добрия си тенис, за да имам шансове срещу Григор

Мачът логично ще се проведе на централния корт в Пекин като преди него в 9,30 часа ще бъде женският полуфинал между Йелена Остапенко и Симона Халеп. Ако двете продължат по-дълго своя двубой, има шанс началото на Надал-Димитров да се забави малко повече, но в противен случай началният час ще бъде 11,30. Двубоят ще се предава по Mtel Sport 1, а в Gong.bg ще следим неговото развитие.

Кошмарът на Гришо се сбъдна, време е за епизод 10-и с Надал

Григор: Знам какво да направя, искам да бия Надал

До този момент Надал и Димитров имат 9 мача помежду си, в които Матадора има голямото предимство от 8:1 победи. В последните им два двубои обаче двамата имат по една победа. Григор победи испанеца именно в Пекин преди година с 6:2, 6:4. Световният №1 пък постигна драматичен успех в пет сета незабравим тенис на полуфинала на Аустрелиън Оупън.

Шедьовърът на Гришо в снимки