Рафаел Надал се изказа с много суперлативи за Григор Димитров преди полуфиналния сблъсък между двамата в събота.

Григор унищожи Агут и е на полуфинал в Пекин

Испанецът има огромното предимство в преките двубои до момента от 8:1 победи, но въпреки това не подценява по никакъв начин българския тенисист.

Матадора направи анализ на играта на своя предстоящ съперник като уточни, че ще трябва да покаже най-добрия си тенис, ако иска да има шансове за успех.

Кошмарът на Гришо се сбъдна, време е за епизод 10-и с Надал

"Той е играч, когото харесвам, добър приятел на тура. Той е чудесен човек. Мисля, че Григор е играч, който винаги има добра настройка, позитивен характер. Щастлив съм, че той има добра година. Мисля, че изиграх солиден мач. Играх добре, сменях добре посоките. Бях много концентриран през цялото време", сподели Надал за днешния си успех над Джон Иснър.

"Утре ще бъде трудно със сигурност. Той (Димитров б.р.) играе добре. Постигна добра победа днес. Да видим. Ще опитам да играя най-добрия си тенис. Надявам се да бъда готов. В крайна сметка ние сме състезатели. Излизаме на корта и опитваме да дадем най-доброто, искаме да победим."

"Григор е завършен играч. Той има всички удари, голям талант е. Винаги сервира мощно. Има добър сервис. Има и много добър форхенд. С бекхенда си може да променя ритъма много добре със слайс и с топспин бекхенд. Обича да излиза на мрежата."

"Той е играч, който има всички удари, така че знам, че ако искам да имам шансове утре, трябва да играя най-добрия си тенис", допълни Надал.

Шедьовърът на Гришо в снимки