Поредна серия от драматичния сериал между Григор Димитров и Рафаел Надал, но този път на полуфиналите на турнира в Пекин. Първата ни ракета ще се наложи да се изправи за десети път срещу испанския си кошмар, който в момента е номер 1 в света.

Григор унищожи Агут и е на полуфинал в Пекин

Статистиката категорично е в полза на Надал - 8:1 победи за испанеца. Все пак има искрица надежда за Гришо, след като в последните два мача помежду им те си размениха по един успех. Именно надпреварата в Пекин донесе късмет на българина миналата година, след като в четвъртфиналния двубой той се наложи над Надал с 6:2, 6:4. В последната среща помежду им пък двамата направиха незабравимо шоу в Мелбърн, продължило часове, но в крайна сметка Матадора стигна до победа с 6:3, 5;7, 7:6, 6:7, 6:4.

Сблъсъкът Григор - Надал стана факт, след като Матадора измъкна победата в мача с Джон Иснър, отстранявайки го от надпреварата с 6:4, 7:6(7:0).  

Шедьовърът на Гришо в снимки

В първия сет американеца първи се добра до точката за пробив при 1:2, но не успя да се възползва от отдалата му се възможност. Това очаквано му коства много, тъй като Надал не му прости тази грешка и го проби за 5:4, а след това затвори сета.

Втората част бе много оспорвана. Двамата си разменяха геймове и никой не можа да реализра пробив. Стигна се до тайбрек, в който Матадора бе безкопромисен, спечлвайки ги с 7:0.