Представителят на домакините Раджийв Рам зарадва публиката в Делрей Бийч с класирането си на четвъртфиналите. Той отстрани в маратонска битка украинеца Иля Марченко.

Двамата изиграха двубой, продължил над два часа и половина. В него Рам надделя с 2:1 сета (6:2, 5:7, 6:4) и е сред последните осем в турнира пред родна публика.

Началото на мача не предвещаваше такъв развой. Американецът доминираше на корта, взе ранен пробив в третия гейм, а после в осмия направи втори и след 6:2 взе първата част.

Във втората той си вървеше и към лек успех, но сметките му се объркаха. Раджийв Рам направи пробив в петия гейм и по всичко изглеждаше, че успехът ще е за него. Но не беше толкова лесно, колкото изглеждаше.

Когато сервираше за мача, американецът "наля гипса" и допусна цели пет двойни грешки, за да позволи на опонента си да върне пробива в последния момент. Марченко взе още един пробив и след 7:5 изравни резултата в сетовете.

Раджийв Рам обаче не се предаде и проби още в първия гейм на третия сет. Той се оказа и единствен в тази част и след като спечели всичките си подавания, взе и победата, за да се поздрави с класирането на четвъртфиналите. Там той ще срещне германеца Бенямин Бекер.