Поредният фаворит за титлата в Делрей Бийч си тръгна с наведена глава от надпреварата. Най-високопоставеният от представителите на домакините Стив Джонсън си тръгна от Флорида след поражение от Бенямин Бекер.

Германецът надделя с 2:1 сета след 5:7, 7:6, 6:3 и намери място на четвъртфиналите. До този развой се стигна след редица обрати и почти загубен за Бекер мач.

Той загуби първия сет, въпреки че почти до самия му край водеше с ранен пробив. При 5:3 в негова полза обаче той се срина и позволи на Джонсън да реализира четири поредни гейма с два пробива и да поведе с 1:0 сета.

Вторият сет беше далеч по-драматичен. В него американецът на свой ред изглеждаше сигурен победител, след като дръпна с 4:0. Тогава обаче настъпи истински срив при него и позволи на германеца да изравни.

В крайна сметка повече пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Бекер беше унищожително точен и след 7:1 в дългия гейм, изравни и резултата в сетовете за 1:1.

В последния сет пробивът беше само един, но напълно достатъчен на германеца, за да се поздрави с успеха. Той дойде в четвъртия гейм и след като успя да вземе подаванията си до края, се поздрави и с успеха.

Така четвърти от осемте поставени в Делрей Бийч напусна надпреварата. Стив Джонсън беше на всичкото отгоре и в потока на Григор Димитров, което до някаква степен прави пътя му към финала по-лек.