Шокиращите развръзки в първия кръг на турнира в Делрей Бийч нямат край! Поредният фаворит изхвърча безславно от надпреварата - това е австралиецът Бърнард Томич.

Поставеният под номер две в схемата беше най-голямата преграда пред българската звезда Григор Димитров за място на финала във Флорида. Но той изхвърча след изненадваща загуба от представителя на домакините Раджийв Рам.

Американецът надделя след 7:6, 6:2 и по този начин направи Гришо най-високопоставеният играч в схемата, който продължава за втория кръг. Освен Томич, вече отпаднаха лидерът Кевин Андерсън и миналогодишният победител Иво Карлович, който беше трети поставен.

Иначе двамата тенисисти предложиха много равностоен мач в началото, като в първия сет битката беше много здрава. Томич пропиля няколко възможности за пробив, за които после със сигурност е съжалявал.

Рам доведе нещата до тайбрек, а там беше безпощаден. След 7:3 в своя полза в дългия гейм, той поведе в резултата с 1:0 сета и изненадата вече се печеше.

И във втория сет си "се опече". Тогава американецът направи два бързи пробива, взе подаванията си и изправи Томич до стената. Опонентът му така и не се опомни.

Той взе само едно свое подаване до края на мача и в седмия гейм Рам затвори мача на свое подаване, с което си осигури класирането напред.