Стан Вавринка изрази задоволство от демонстрираното ниво по време на мача си срещу Мартин Клижан, който швейцарецът спечели в три сета. По време на пресконференцията след двубоя трикратният шампион от Големия шлем похвали и публиката в "Арена Армеец" и увери, че ще се бори за още победи на DIEMA XTRA Sofia Open.

Труден, но успешен старт за Вавринка на DIEMA XTRA Sofia Open

"Знаех, че ще е много труден мач срещу тежък съперник. Психически бях подготвен. Физически все още не съм в най-добрата си форма, но се изненадах, че играх толкова добре. Атмосферата беше страхотна, имаше чудесна подкрепа, щастлив съм, че преодолях това препятствие и бях доволен от начина, по който играх", заяви Вавринка.

"Мисля, че колкото повече играя, толкова по-добре ще се чувствам. В края на мача се чувствах по-добре отколкото в началото. Придобивах все повече самочувствие. Мозъкът ми започна да работи по-добре, с по-малко напрежение, доволен съм, сега целта е да си почина и да се подготвя за мача утре."

А какво очаква от двубоя с Троицки? "Мисля, че досегашните мачове (8:0 за Вавринка б.р.) са в миналото, аз не съм на същото място, на което съм бил преди. Винаги е трудно срещу него. Трябва да се концентрирам върху себе си, върху своята игра, знам, че ще бъде много трудно, но ще се боря за нова победа."

"Не съм на най-доброто си ниво, в края се чувствах добре, утре кой знае. Но аз се опитвам да победя, най-важното е да се подобрявам всеки ден. Много съм щастлив, както казах. Тук съм, за да спечеля възможно най-много мачове."

А на въпрос, дали е говорил с Григор за турнира, швейцарецът коментира: "Да, говорихме през миналата година. Писахме си като взех уайдл-кард, питах го за съвети какво да правя, къде да ям. Той ми каза, че ще ми хареса в София. Дойдох в сряда и съм фокусиран върху корта. Нямам много време засега да посетя града, но се наслаждавам на престоя си."