Голямата звезда на DIEMA XTRA Sofia Open Стан Вавринка остана очарован от атмосферата в "Арена Армеец". Той беше подкрепян от феновете в битката си за четвъртфинал с Мартин Клижан и в крайна сметка е сред най-добрите осем.

"Невероятно е, много е приятно. Имах много подкрепа, благодаря на всички, че дойдохте. Благодаря на феновете, че бяха тук, създадоха страхотна атмосфера", заяви Вавринка пред DIEMA SPORT и анализира защо се е получил толкова тежък трисетов мач за него със словака.

"Труден мач стана, но очаквах да бъде така, защото Мартин Клижан вече изигра няколко мача тук. Опитах се обаче да се фокусирам върху моята игра, започнах да се движа малко по-добре."

"Исках да намеря верните си удари, да бъда по-агресивен и се радвам, че победих. Добра победа за мен", сподели още Вавринка и сподели очакванията си за предстоящата битка с Виктор Троицки.

"Много съм щастлив, че съм на четвъртфинал, ще имам тежък мач срещу Троицки, той има много успехи тук, ще видим какво ще стане. Ще се опитам да почина и да се подготвя за мача", завърши най-успешният тенисист, играл някога в София.