Треньорът на Дани Валверду сподели причините за привличането на Андре Агаси към екипа на Григор Димитров.

Според него Агаси може да донесе нужния опит на най-високо ниво и да помогне на Григор да бъде постоянно на високо ниво.

"От известно време говоря с Григор затова да добавим нещо към нашия екип, да му помогнем да има по-постоянна игра, за да бъде постоянно на върха. Проблемът с него, с неговата игра и личност, е да бъде на високо ниво през цялото време", заяви Валверду.

"Вече работихме много върху това, но моята работа като лидер на отбора е да намирам решения за подобрение. Не само да бъде по-добър в някои турнири, но много повече със своята игра и потенциал."

"Казах му: 'Мисля, че за да бъдеш на върха, се нуждаем от някого. Познавам Андре от доста време, тъй като работих с Анди (Мъри), и ти също откакто си юноша. Нека го питаме и видим какво мисли. Всичко мина добре и всички в екипа сме много развълнувани."

Но какво точно може да добави Андре Агаси към играта на Димитров? М"ного опит по отношение на манталитет и психика. Той знае какво е нужно на един тенисист да бъде на върха, какво е важно на корта и извън него. Андре имаше кариера, в която разбра кое е добро и кое лошо навсякъде. Имаме по-добра перспектива кое е добро, когато знаем кое е грешно."