Сръбските медии не чакаха Сърджан Джокович да хвърли вината върху Григор Димитров за вируса на Adria Tour. Местният „Телеграф“ излезе с обширен материал, който се опитва да внуши, че българинът умишлено е донесъл заразата, за да саботира събитието в полза на големите западни компании.

„Рекордният зрителски интерес към турнирите в Белград и Задар повдигнаха подозренията, че мощни американски компании може да стоят зад станалото. За тях Новак отдавна е трън в задника. Зад Григор Димитров стоят мощни спонсори, които му плащат милиони долари. Въпреки че не е топ играч, българинът е атрактивен заради външността си и връзките си с Никол Шерцингер, Мария Шарапова и Серина Уилямс. Това заедно с 3-ото място в ранглистата му донесе изгодни договори, от които той се издържа в момента. Димитров няма забележителни резултати в тениса, но от „Найк“, „Уилсън“, „Ролекс“ и още няколко щедри спонсора си докарва около 5,5 милиона долара годишно", пише изданието.

Медията „забравя“, че Джокович има доста повече спонсори от Димитров и получава над $20 милиона от договори. Сърбите смятат, че в дъното на всичко е Роджър Федерер, който не иска да види как любимецът им чупи рекордите му.

„Появи се и смела теория, че швейцарецът, който на Запад е синоним на тениса, се опитва да попречи на Новак. Димитров дълго време беше сочен за негов наследник, а от 2014-а до 2017-а двамата имаха и общ агент. Все още съществуват доста компании, които стоят зад гърба и на двамата, което доведе до породилите се съмнения. Но има подозрения, че зад случилото се крие по-голяма причина. Разбира се, световните медии „разпънаха“ Новак, който освен че е най-силният тенисист, се опълчи на Запада като обяви, че не иска да играе на Ю Ес Оупън. Освен това предложи помощ за по-нискоразредните играчи", допълва местният "Телеграф".