Поредна порция гордост донесе Григор Димитров с действията си по време на турнира в Бризбейн. И не толкова с победата си над Кайл Едмънд на четвъртфиналите, която безспорно е изключително важна, колкото с постъпката си в края на двубоя с британеца. 

Уверен Григор на полуфинал в Бризбейн

При 4:4 и съвсем неясен изход на двубоя, опонентът на българина се свлече на земята и той веднага дотича при него да му помогне. После му предложи рамо, за да отиде до стола си и глезенът му да бъде прегледан. 

Джентълмен до край! Просто Григор Димитров

И спортната преса по целия свят изпадна във възторг от постъпката на Димитров. Медии буквално от всяка точка на света - от Австралия през Англия, Франция и Испания, до Балканите и Източна Европа - реагираха с удивление на този негов акт. 

Григор: Обичам да играя с Кириос

Той беше определен като "истински джентълмен", "спортен герой", "невероятен спортсмен", "кавалер" и още страхотни епитети, които рядко могат да се употребят от водещите световни издания по адрес на български спортист. А Гришо си ги заслужи изцяло. 

Кириос чака Гришо на полуфиналите в Бризбейн

Интересно е, че следващият му мач ще е срещу крайната му противоположност на корта - Ник Кириос. Заради честите си избухвания и невъздържано поведение, австралиецът е определян като "гамен" в съвременния тенис. И това предопределя среща между "джентълмена" и "гамена" в Бризбейн, която безспорно ще е изключително интересна.