Първата ракета на тениса ни Григор Димитров призна, че обича да играе с Ник Кириос. След като преодоля Кайл Едмънд, Димитров си осигури мач с австралиеца на полуфиналите. В тази връзка хасковлията сподели, че е нужно да се стегне преди предстоящата важна среща.

"Помощта е над всичко. Ужасно е това, което стана. Надявам се той (Кайл Едмънд) да бъде по-добре. Скокът ми бе добър", започна Димитров във връзка с неприятната травма, която получи съперникът му на четвъртфинала.

"Понякога на форхенд не знаех къде ще удря, тежки са ударите му, бях изненадан от сервиса му, беше много солиден. Сменяше посоката и на втория сервис".

"Тази сутрин в 3,50 заспах, но се чувствах прекрасно като се събудих. Много съм мързелив", коментира Гришо.

"Харесва ми рутината, да си лягам в 10,30 и да стана рано, но понякога трябва да си подготвен. Мисля, че психически трябва да си подготвен за всичко. Контролираш това, което можеш, и даваш най-доброто от себе си на корта", добави Димитров.

На полуфинала Димитров ще мери сили с Ник Кириос. Сблъсъкът помежду им е на 6 янаури не преди 6.00 часа. 

"Играх с Ник вече няколко пъти. Със сигурност ще бъде забавно. Обичам да играя с него, има страхотни оръжия. Сервисът му ще бъде голямо оръжие, ще трябва отново да се стегна за утре", отсече Гришо.