Световният номер 1 в тениса Рафаел Надал призна, че би предпочел да изиграе по-малко турнири от Големия шлем пред болката от контузията, която го е съпровождала в последните месеци. 

Надал се завръща за Испания за Купа Дейвис

Матадора участва само в един турнир през 2018-а, Аустрелиън Оупън, заради мускулна контузия в дясното бедро. Надал обаче бе включен в състава на Испания за мача с Германия в Купа Дейвис през тази седмица. 

Надал: Имах тежки месеци, но сега съм мотивиран

"Бих пропуснал няколко от участията си на турнирите от Големия шлем, за да си спестя болката. Смятам, че по време на моята кариера, съм пропуснал най-много турнири, спрямо съперниците ми. Плаках и в Акапулко, и в Австралия. Бяха наистина трудни времена за мен. Контузиите са част от кариерата на всеки един турнир. Има обаче турнири, които минават и никога няма да се повторят", сподели Рафа, цитиран от "Marca".

Официално: Григор с място назад в ранглистата, Надал отново №1

"Все още не знам дали ще играя в петък. Надявам се, че тялото ми ще реагира добре физически, защото последните пет месеца бяха трудни. Тъкмо когато коляното ми се възстанови в Австралия, тогава дойде травмата в гърба. Нямам търпение да се върна на корта и съм тук, за да опитам да го сторя", допълни той.