Стан Вавринка постигна обрат и спечели с 6:7(4), 6:3, 6:3 срещу британския квалификант Дан Евънс в мач от турнира по тенис за мъже в Индиън Уелс, с което швейцарецът продължи бавното си изкачване в ранглистата след разочароващата 2018-а година.

Световният номер 40 направи разликата с мощния си сервис в слънчевия и ветровит ден в Калифорния. Той спечели 83 процента от подаванията си на първи сервис и записа седем аса срещу британеца Евънс, който през миналия месец загуби финал в Делрей Бийч. След края на мача Вавринка заяви, че вече се чувства по-сигурен, а свидетелство за това е участието му във финала в Ротердам.

"Радостно е, че стигнах до мач за титлата и спечелих няколко двубоя срещу част от най-добрите тенисисти. Но всеки турнир е важен за мен. Всеки от тях започва от първи кръг и днес бе трудно. Условията също не бяха никак леки", каза швейцарецът.

Следващият съперник на Вавринка е унгарецът Мартон Фучович, срещу когото швейцарецът има две победи от три мача.

Фелисиано Лопес спечели два тайбрека и в крайна сметка отстрани Томаш Бердих със 7:6(3), 7:6(2) в друг мач от първия кръг на турнира. Испанецът изпрати 15 аса в полето на съперника си и ще срещне 12-ия в схемата Карен Хачанов във втория кръг.

Стийв Джонсън, Петер Гойовчик и 19-годишният австралиец Алексей Попирин също преодоляха първия кръг в Индиън Уелс. /БТА