Швейцарецът Стан Вавринка постигна много трудна, но ценна победа над Кей Нишикори във втория полуфинал на ATP 500 в Ротердам. Вавринка победи японеца в три сета – 6:2, 4:6, 6:4 за два часа и 16 минути игра.

Първият сет стартира магическо за швейцарецът, който направи два пробива, за да дръпне с 4:0. Последва едно връщане на сервиса на Вавринка от страна на Нишикори, но трети пробив при 5:2 за Стан сетът отиде в неговата сметка.

Вторият сет стартира огледално, но в обратната сметка – Нишикори регистрира два поредни пробива и поведе набързо с 4:0. Единият от пробивите бе върнат от Стан за 2:4, но до края японецът бе уверен и затвори частта 6:4.

Третият сет бе истинско предизвикателство за двамата тенисисти, като по-здрави нерви показа Вавринка. Швейцарецът получи една точка за пробив при 2:3, но не успя, а втората точка реално дойде и като мачбол. Там той надделя и победата го прати на финал срещу Гаел Монфис, който по-рано през деня триумфира над победителя в Sofia Open 2019 – Даниил Медведев.