В петък вечер Григор Димитров ще се изправи срещу Давид Гофен за трети път през тази година. А белгиецът най-вероятно получава главоболие само когато си помисли за Гришо, защото през 2017 именно той е голямата пречка пред неговите успехи.

Всъщност годината започна чудесно за световния №11, който има 12 победи и едва 3 загуби. От тях обаче две са именно от българската звезда. Той раздели Гофен от първия му полуфинал на турнир от Големия шлем, както и от първа титла за годината с прекрасния успех на финала в София.

Ясно е кога Димитров и Гофен излизат на корта в Ротердам

В общата статистика между двамата нещата не са по-добре - в АТП-двубои статистиката е 3:0 за Димитров, а ако включим и сблъсъците им на Фючърс и Чалънджър ниво, нещата изглеждат още по-стряскащо за 26-годишния белгиец - 6:0 за Григор. Дали тази победна серия ще продължи, ще разберем тази вечер от 20,30 часа като мачът ще се предава на живо в ефира на Mtel Sport 1.

Гришо няма спирка, мина и през Истомин в Ротердам

По всичко изглежда, че тези двамата ще се срещат често в следващите години и защо не победната серия на Димитров да продължи още дълго. Той обаче все още е далеч от най-знаменитите победни серии в пряко съперничество. Те са свързани главно с две имена - Роджър Федерер и Иван Лендъл.

Да загубиш 17 пъти подред от един и същ съперник - именно това се случва на Тим Майот, който най-вероятно не иска и да чува повече името на Лендъл. Чехът има и серия 16:0 срещу Брад Гилбърт.

В настоящето Федерер е носител на такива убийствени за съперника серии като има 16 победи от 16 мача срещу Давид Ферер и Михаил Южни, както и 15 срещу Ярко Ниеминен. По повод такива знаменити серии в историята остава едно знаменито изказване на Витас Герулайтис. Той губи първите си 16 мача срещу Джими Конърс преди да триумфира в 17-ия и да заяви гордо: "Никой не може да победи Витас Герулайтис 17 пъти подред!"

Подобни серии са изключителна рядкост, защото толкова често един срещу друг могат да играят само класни тенисисти, които постоянно стигат последните кръгове на турнирите. И сред класните тенисисти обаче стилът на един може да се окаже невъзможен за друг и той просто да не знае как да го преодолее.

Дали пък Давид Гофен за Григор Димитров няма да бъде като Давид Ферер за Роджър Федерер? Ще продължи ли впечатляваща серия на българина предстои да разберем тази вечер от 20,30 часа в ефира на Mtel Sport 1.

Ще можете да гледате мача и във Facebook страницата на Mtel.