Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи с 2:0 сета /7:6, 6:1/ Денис Истомин в мач от втория кръг на турнира от сериите АТП 500 в Ротердам. Така първата ни ракета продължава победния си ход от началото на 2017-а година, като записа 16-и успех от 17 изиграни мача. Единственото му поражение остава това от Рафаел Надал на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия.

Димитров  през германеца Миша Зверев с 2:1 сета в първия кръг на състезанието, а сета отстрани и Истомин.

На четвъртфиналите в Ротердам Григор Димитров ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен в повторение на финала от турнира в София преди седмица.

Първият гейм бе по-оспорван, като Григор Димитров дръпна за 3:1 след като осъществи ранен пробив.

Григор имаше шанс за пробив в седмия гейм при 4:2 в своя полза, но узбекистанецът се измъкна и намали на 3:4.

Истомин стигна до шанс за пробив в следващия си гейм и при втората си възможност успя да пробие българина за 4:4, а след това и да поведе с 5:4  и 6:5. Стигна се до тайбрек, който Григор спечели с 9:7 точки.

Във втория сет Григор Димитров бе повече от убедителен и набързо поведе с 3:0 и 4:1 гейма.

Димитров пак стигна до възможност за пробив с хубав бекхенд, но Истомин изравни за 40:40. Страхотно стоп-воле отново откри шанс за пробив пред най-добрия ни тенисист. При четвъртия си шанс за пробив, Гришо се възползва и поведе с 5:1, а след това затвори сета с 6:1 гейма.

Григор Димитров и Денис Истомин

източник: Gulliver/GettyImages


Вижте как се разви двубоят:

Първи сет

Излизането на Григор Димитров на корта срещу Истомин

Сервис за Денис Истомин. Григор Димитров успя да поведе с 40:0, Истомин спаси първата точка за пробив, но при втората Гришо завърши с красив смач и поведе с 1:0. 

Гришо затвърди пробива на свой сервис и поведе с 2:0

Истомин успя да спечели подаването си в третия гейм и намали, но първата ни ракета отново дръпна за 3:1.

Нова размяна на сервис-геймове и вече 4:2 за българския тенисист. Григор имаше шанс за пробив в седмия гейм, но узбекистанецът се измъкна и намали на 3:4.

Денис Истомин стигна до шанс за пробив в следващия си гейм и при втората си възможност успя да пробие българина за 4:4.

Истомин върна пробива на Гришо в първия сет

Последва убедителен сервис-гейм за Истомин и той поведе с 5:4. Категоричен Григор на свой сервис и равенство 5:5 в първия сет. С бекхенд по правата Денис Истомин затвори 11-я гейм за 6:5 в своя полза. Най-добрият ни тенисист показа характер и стигна до 6:6, за да изпрати сета в тайбрек.

Истомин поведе с 3:1 точки, но Гришо обърна до 4:3. При 7:6 точки за узбекистанеца, той имаше точка за спечелване на сета, но Григор изравни с ас за 7:7. 

При 8:7 за Гришо, той стигна до точка за сета и след двойна грешка на Денис Истомин, Димитров спечели тайбрека с 9:7, а с това и сета със 7:6 гейма!

Гришо взе първия сет от дуела с Истомин

Втори сет

Добро начало на Григор Димитров и 1:0 гейма. Българинът стигна до две точки за пробив и при първия си шанс с изумителен минаващ удар, Гришо проби Истомин за 2:0, а малко след това дръпна с 3:0.

Заслужава си да видите това изпълнение на Григор срещу Истомин

Узбекистанецът взе следващото си подаване и намали на 1:3 гейма, но първата ни ракета при мъжете продължи решително напред и дръпна с 4:1. 

Димитров пак стигна до възможност за пробив с хубав бекхенд, но Истомин изравни за 40:40. Страхотно стоп-воле отново откри шанс за пробив пред най-добрия ни тенисист. При четвъртия си шанс за пробив, Григор Димитров се възползва и поведе с 5:1 гейма.

Успешен втори мач за Григор след 6:1 гейма във втория сет и 2:0 сета срещу Денис Истомин!

Тоталната доминация на Гришо във финалния сет срещу Истомин

Край на мача


Труден, но успешен старт за Гришо в Ротердам, би Миша Зверев

Григор бие наред, но загубата от Надал още му тежи