Действащият шампион на двойки от Ролан Гарос Кевин Кравийц започна работа в супермаркет по време на паузата в тениса, предизвикана от пандемията от Covid-19. 28-годишният немец съобщи новината пред местното издание „Der Spiegel“ и каза, че от няколко седмици е на работа в голяма верига в Германия.

„От няколко седмици работя в магазин за намаления за 450 евро“, сподели световният №13 при тандемите.

Той бе попитан каква точно е длъжността му и каза, че не работи на касата. „Поставям продукти на рафтовете с моя колега, проверявам дали щандовете със сирене и наденици са пълни. Събирам празни кутии. Миналата седмица вършех работа на пазач пред главния вход и дезинфекцирах количките за пазаруване“.

„Дълго време планирах да се заема с нормална работа. Сега, заради коронавируса, имам възможността да го направя“, каза Кравийц.

Той сподели още, че е получил специално разрешение от местните власти да тренира в зала. „Играя три или четири пъти на седмица“, каза бившият №7 при двойките.

Миналия сезон той постигна най-големия успех в кариерата си. На финала на Ролан Гарос двамата със сънародника му Андреас Мийс надделяха над Жереми Шарди и Фабрис Мартен с 6-2 7-6(3), за да вдигнат първия си „мейджър“ трофей.

28-годишният Кравийц и година по-възрастният Мийс имат още две отличия на ниво ATP, също спечелени през 2019 г. Първо вдигнаха титлата в Антверпен, а после и Ню Йорк. Активът им на финали е 3-0.