Датският тенисист Холгер Руне сложи край на серията си от три поредни загуби, след драматична победа над Алехандро Табило. Руне успя да преодолее чилийския тенисист с резултат 6:2, 5:7, 6:4 след два часа и 16 минути игра.

Миналата седмица Руне неочаквано загуби от световния №160 Ясутака Учияма, но днес се върна към победния ритъм срещу Табило, който наскоро направи силен мач срещу Григор Димитров на Laver Cup. В следващия кръг Руне ще се изправи срещу Йошихито Нишиока, който по-рано победи драматично Феликс Оже-Алиасим.

Началото на срещата не беше идеално за нито един от двамата тенисисти, като непредизвиканите грешки бяха в изобилие. Въпреки това, световният №14 успя да стабилизира играта си, вземайки пет от следващите шест гейма и спечелвайки първия сет.

Вторият сет беше много по-интензивен и Табило успя да наложи своята игра. В дванадесетия гейм чилиецът постигна пробив, с който изравни сетовете и изглеждаше фаворит за победата.

Третият сет обаче донесе най-висококачествения тенис от началото на мача. Руне показа по-добра физическа подготовка и издържливост, което му позволи да пробие в решаващия момент и да затвори мача с 6:4.