Световният №3 в тениса Роджър Федерер говори за раздялата си с американския бранд „Nike” през март тази година, както и последвалото му сътрудничество с азитаската фирма „Uniqlo”. Федерер се раздели с щатската компания след дългогодишно сътрудничество, което му донесе голяма част от славата в неговата славна тенис кариера.

„Останахме заедно 20 години и се разделихме мирно и тихо”, бяха първите думи на Местрото относно неговото партньорство с американската фирма.

Има информации, че Федерер се е договорил с японската фирма за сътрудничество и след края на неговата кариера, докато американците са били фокусирани изцяло и само върху състезателната му кариера. „Исках да отидав Япония и да се срещна с хората, както и да посетя магазина. Това се случи, а срещата с изпълнителния директор Янаши Танай премина добре. Факт е, че логото с моите инициали (бел. ред: "F") е собственост на Найк и те държат правата”, продължи носителят на 20 титли от Големия шлем.

Роджър Федерер лого

източник: Gulliver/GettyImages

Въпреки това Федерер е оптимист, че ще придобие правата върху логото, за да може да го поставя на новото си облекло. „Ясно е, че някой ден ще си го върна. Искам го много, особено за феновете. Логото носи идентичността на моите продукти и дава наслада на феновете”, продължи Федерер.

Роджър Федерер

източник: БГНЕС

37-годишният тенисист призна, че сезонът му през 2019 година ще стартира на „Хопман Къп” в австралийски град Пърт.