Световният номер едно Рафаел Надал е преодолял проблемите си в коляното. Те го принудиха да се откаже в четвъртфиналния сблъсък с хърватина Марин Чилич на Аустрелиън Оупън. 

Испанецът постоянно е измъчван от проблеми в коленете и не се знаеше дали те няма да му попречат да продължи сезона си подобаващо. Самият той обаче разкри, че болката е преодоляна и ще играе още на турнира в Акапулко след малко повече от седмица. 

"Съжалявам, че трябваше да се откажа в Мелбърн, защото играех добър тенис. Но понякога болката може да те накара да сториш именно това. Контузията тотално ме ограничи там, но сега съм свеж и искам да се представя на ниво в Акапулко. А после ще гледам към Индиън Уелс и Маями", заяви Надал и разкри каква е голямата му цел в следващите месеци.

"Голямата ми цел отново остава да съм напълно готов и да съм най-добрият играч на клей през сезона", сподели Кралят на клея и коментира титлата на Роджър Федерер на Аустрелиън Оупън, негова 20-та от Големия шлем. 

"Доста му се възхищавам. Макар да сме съперници за много важни битки, ние имаме добри отношения. Не бива да забравяме, че това е само спорт. Много неща сме изживели заедно и затова се уважаваме", заяви Надал.