Доста любопитен финал се очертава да бъде изигран на турнира от сериите „Мастърс“ в Маями на твърда настилка с награден фонд 3.34 милиона долара. В битката за титлата ще спорят Хуберт Хуркач и Яник Синер.

Полякът Хуркач продължи със сензационното си представяне, след като отстрани и поставения под номер 4 Андрей Рубльов (Русия) - 6:3 и 6:4 за 1:28 часа игра. Преди това Хуберт изхвърли от турнира поставеният под №2 -Стефанос Циципас (Гърция).

Хуркач бе повече от убедителен през цялата среща. Той спечели всичките си подавания, а три пъти успя да стигне до пробив.

Яник Синер пък стигна до обрат срещу седмия поставен Роберто Баутиста-Агут (Испания) - 5:7, 6:4 и 6:4. Срещата продължи близо два часа и половина. Опитният испанец измъкна първия сет, след като първоначално се стигна до размяна на пробиви, но при 5:5 показа железни нерви и в крайна сметка спечели със 7:5.

19-годишният италианец не се предаде, въпреки че мина през критични моменти във втората част. В седмия гейм при резултат 3:3 той отрази цели четири възможности за пробив. В последствие ликува след брейк на 15 и 6:4.

Третата решителна част започна отлично за Баутиста-Агут, който стигна до пробив и поведе с 3:1. Синер успя да изравни за 3:3, като и този път нанесе своя удар в десетия гейм, когато спечели на 0 подаването на своя противник и така заслужи мястото си на финал.