Легендата Роджър Федерер за пореден път доказа, че е неподвластен на времето. Макар съвсем близо до 38-ия си рожден ден, той продължава да пренаписва историята на тениса. И го стори с класирането си на финала на турнира от сериите Мастърс в Маями. 

За него това е 50-и финал на надпревара от този ранг, като стана първият тенисист с подобно постижение. След него са другите двама великани, които имаме щастието да наблюдаваме в днешно време - Рафаел Надал с 49 и Новак Джокович с 47. 

Въпреки че е най-често достигалият до директния спор за титлата състезател, швейцарецът не може да се похвали с най-много победи в него. Той има 27 титли, докато лидер е Надал с 33, а Джокович - с 32. Това прави Маестрото играчът и с най-много загуби на финал на Мастърс-турнир. 

Той изживя разочарованието на поражението в последния сблъсък само преди няколко дни на турнира в Индиън Уелс. Сега в Маями срещу него ще е миналогодишният победител Джон Иснър, който разполага единствено с мощен сервис, но това му помага често да стига до победи. 

"Знам, че Джон няма да пропусне много сервиси и ще ми бъде трудно срещу него. На "Лейвър къп" ми се наложи да му спасявам мачбол, но знам какво да очаквам от играта му. В неделя аз ще бъда като вратар, който трябва да спасява дузпи", заяви Федерер за очакванията си за финалната битка, която ще е в неделя.