Финалистът от 2018-а година и поставен като номер 4 в схемата на турнира от сериите Мастърс в Маями Александър Зверев (Германия) постигна четвърти четвъртфинал във Флорида. Зверев се справи с Карен Хачанов, който е поставен като номер 15 в решетката, с 6:1, 6:4.

Германецът беше на корта едва час и 10 минути, като направи общо три пробива в подаването на противника си – два пъти в първия сет и още един път във втория. Неговият следващ съперник ще бъде Фабиан Марожан (Унгария), който се справи с австралиеца Алекс де Минор в три сета – 6:4, 0:6, 6:1.

Даниил Медведев – който е защитаващ титлата си на Маями Оупън, по-рано днес постигна победа номер 350 в кариерата си, елиминирайки Доминик Кьопфер със 7:6 (5), 6:0. Следващият му съперник ще бъде Николас Джари . 22-ият в схемата доста изненадващо отстрани Каспер Рууд със 7:6 (3), 6:3.

Яник Синер (Италия), който е 2-и в подреждането на турнира, подобри серията си на 19-1 победи през тази календарна година. Той също е на четвъртфинал, след като отстрани Кристофър О’Конъл (Австралия) след 6:4, 6:3. По срещата на срещата спикерът обяви, че заради горещото време зрител, който е седял близо до корта, е припаднал. Срещата беше спряна временно, а Синер отиде до страничната линия, за да даде мокри кърпи и напитки на човека. Следващият съперник на Синер е Томаш Махач, който се наложи над италианеца Матео Арналди с 6:3, 6:3.

Освен Медведев, по-рано днес напред продължи и Карлос Алкарас, който се справи с Лоренцо Музети с 6:3, 6:3. Испанецът ще играе с Григор Димитров за място в топ 4 на турнира, а българската супер-звезда се наложи в три сета над вече превърналия се в много удобен противник Хуберт Хуркач (Полша) с 3:6, 6:3, 7:6 (7:3)./ БТА