Световният №1 Роджър Федерер продължава да бъде перфектен през 2018-а година. Маестрото вече има актив 16-0 през сезона, след като на четвъртфиналите на Мастърса в Индиън Уелс победи Хьон Чун със 7:5, 6:1.

"Страхотно е. Надявам се в събота да подобря победната си серия", сподели Федерер, който с успеха над корееца изравни най-доброто си постижение. До този момент само през 2006-а бе постигнал 16 поредни победи в старта на сезона.

За Федерер това бе втора победа над Чун през този сезон. Но докато на полуфиналите на Аустрелиън Оупън талантът не можеше да се противопостави на съперника си заради мазоли, сега ситуацията бе по-различна.

Федерер започна с пробив във втория гейм и аванс от 3:0, но Чун се чувстваше все по-добре и върна брейка за 3:3 в първия си 1/4-финал на това ниво. Само че швейцарецът проби отново в 12-ия гейм, а във втория сет спечели 6 от 7 гейма, завършвайки с 32 уинъра спрямо 8 на съперника.

Така швейцарецът си осигури още две седмици под №1 и ще удължи престоя си на върха на общо 308 седмици.

Следващият съперник на №1 е хърватинът Борна Чорич, който стигна до първия си Мастърс полуфинал след голяма битка с Кевин Андерсън, спечелена с 2:6, 6:4, 7:6(3).

За Чун остава наградата, че от понеделник ще бъде първа ракета на Азия, изпреварвайки Кей Нишикори до най-вероятно 23-о място в света. "Чест за мен е да бъда №1 на Азия. И Кей играе много добре и е страхотен играч, надявам се да играе добре през тази година."