Роджър Федерер победи трудно Жереми Шарди със 7:5, 6:4, но все пак продължава по пътя към защитата на титлата си от Индиън Уелс.

Опитът и класата на световния номер 1 си проличаха в ключовите моменти от среащата и в крайна сметка швейцарецът ще играе 1/4-финал с Хьон Чунг. Двамата се срещнаха на полуфиналите на Аустрелиън Оупън в началото на годината.

Федерер достигна до първа точка за пробив в седмия гейм, след като французинът направи двойна грешка при 30:30. Шарди запази самообладание се измъкна с ас от ситуацията, а след това спечели подаването си за 4:3.

Световният номер 100 бе подложен на нов тест в 11-ия гейм. Той се изправи пред скрит сетбол, но съумя да го заличи. Той продължи да е все така неубедителен на втори сервис и направи нова двойна грешка за 5:6. 

Федерер без проблем затвърди на свой сервис, взимайки сета със 7:5.

Втората част Федерер бе доста по-настоятелния играч на корта и само чакаше удобен момент да пробие съперника. В деветия гейм швейцарецът достигна до точка за пробив при 40:30, но опонентът му достигна до дюс. При втория си опит обаче Федерер не сгреши и проби за 5:4. След това сервираше за победа и не сбърка за 6:4.

Така Федерер ще се изправи срещу "Корейското чудо" Хьон Чунг в място за полуфиналите на надпеварата. Двубоят между двамата ще се играе в петък рано сутринта, не преди 04:00 часа българско време.